Novinky od Rudiše, Epsteina a Majlinga

Máte se na co těšit!

''    ''    ''

Marek Epstein — Dravec

Drama o konci rodinného štěstí, které se zdálo nedotknutelné. Zklamaná žena, psychopat a jejich malá dcera — tři vypravěči, tři různé pohledy na „obyčejné“ domácí násilí. Autor odhaluje lidské slabosti, ale zároveň citlivě naznačuje cestu, jak se postavit zlu. Román o zradě, pomstě, zázraku a odpuštění od respektovaného filmového scenáristy.

 

250 stran, váz., 295 Kč, ISBN 978-80-87260-92-0

Vydává LABYRINT 15. října 2018.

 

 

Marek Epstein

(1975) Narodil se v Praze. V roce 2003 absolvoval na FAMU obor scenáristika a dramaturgie. Podle jeho scénářů, za něž byl oceněn v mnoha soutěžích, bylo natočeno více než dvacet filmových a televizních snímků. Knižně debutoval v roce 2006 v nakladatelství Labyrint novelou Ohybač křížů

Jaroslav Rudiš — Český ráj

 

Parta chlapů se pravidelně schází ve staré sauně za městem. Potí svoje těla i duše. Nemají jména, jen staré indiánské přezdívky. Tady je nikdo neruší, tady se cítí svobodní a mohou být těmi, kým doopravdy jsou. Jejich sebestředný svět rámují tragikomické vzpomínky na minulost i nejistota z vlastní budoucnosti. Radost a smutek mezi kapkami vody.

Novela o současných mužích, jejichž touhy a sny se soustředí na tajemný svět za vysokou zdí, který možná obývají ženy…

 

184 stran, váz., 265 Kč, ISBN 978-80-87260-91-3

Vydává LABYRINT 15. října 2018.

 

 

Jaroslav Rudiš

(1972) Spisovatel, autor filmových scénářů, divadelních a rozhlasových her. Napsal čtyři romány — Nebe pod Berlínem, Grandhotel, Potichu a Konec punku v Helsinkách — a dvě novely — Národní třída a Český ráj. Jeho knihy vyšly v mnoha překladech v zahraničí a za svou tvorbu obdržel několik ocenění včetně prestižní německé Ceny literárních domů. S výtvarníkem Jaromírem 99 vytvořil kultovní komiks Alois Nebel a založil hudební skupinu Kafka Band. Žije v Česku a Německu a píše česky i německy.

 

Kniha zároveň vychází v audioverzi, kterou načetl Petr Čtvrtníček (vydává OneHotBook).

Daniel Majling — Ruzká klazika

 

Vtipný, inteligentní a provokativní soubor parafrází klasiky ruské literatury od autora kultovního komiksu Rudo.

 

Dostojevzki, Tolsztoi, Toorgenef jsou laciné náhražky trvalých literárních hodnot pro lidi, kteří si nemohou dovolit číst skutečnou, čtenářsky náročnou ruskou klasiku. Hlavně v odlehlých vesnicích v pohraničí se poměrně často setkáte s lidmi, kteří mají na poličce nějakého „Čehova“ a domnívají se, že když si přečetli tyto laciné slátaniny, jsou kompetentní zasvěceně diskutovat o velkých tématech ruské klasiky, jako je Bůh, láska, nesmrtelnost, zločin, trest a smrt. S lidmi odchovanými na takových laciných kopiích ruské klasiky, neboli – jak ji novináři nedávno nazvali ruzké klaziky – se potom těžko diskutuje o velkých otázkách bytí, protože ruzká klazika sice na první pohled výběrem témat, postav a prostředí připomíná Dostojevského, Tolstého či Turgeněva, ale její hodnoty přestávají být aktuální už po druhém přečtení.

 

Původní slovenské vydání vyhrála anketu Kniha roku 2017 slovenského týdeníku Pravda a získalo Cenu čtenářů Anasoft litera. Ze slovenského originálu přeložil Ondřej Kavalír, linorytové ilustrace Palo Čejka, grafická úprava Juraj Horváth.

120 stran váz., 245 Kč, ISBN 978-80-87260-93-7

Vydává LABYRINT 15. října 2018.

 

 

Daniel Majling
(1980) Absolvent VŠMU, věnuje se divadelní a literární tvorbě. Na svém kontě má spolupráci s Divadlem Andreja Bagara v Nitře, se Slovenským národním divadlem v Bratislavě a Dejvickým divadlem v Praze. V nakladatelství Labyrint mu česky vyšel dnes již kultovní komiks RUDO (2015), který získal Cenu Muriel za nejlepší překladový komiks roku. Autorovým posledním knižním počinem je komiks ZÓNA (2018), který se připravuje rovněž k českému vydání.

časopis RAKETA

RAKETA 37 / Čáry, kouzla, magie

Projekty

Daruj Raketu RAKETA  - časopis

Doporučujeme

LABSHOP kamenné prodejny Facebook Rakety