Novinky pro děti - Tajemství oblázkové hory, Levou zadní, Profesor Astrokocour: Křížem krážem lidským tělem

Právě chystáme podzimní novinky pro děti: tajemný příběh o oblázkové hoře, výkladem českých rčení vás provede bílý králík (snad nevezme do zaječích) a Profesor Astrokocour se tentokrát vydá na průzkum lidského těla.

''

Tajemství Oblázkové hory

napsala Bára Dočkalová, ilustrace Petra Josefína Stibitzová

 

Napínavý fantasy román ze současnosti pro holky i kluky.

Blíží se první den prázdnin a s ním velká zkouška. Dva nejmladší členové party, Krisa a Prcek, mají prokázat, že je na ně spoleh. Když to zvládnou, stanou se konečně součástí Gangu. A hlavně – bude jim svěřeno velké tajemství. Oba jsou na zkoušku dobře připraveni. Jenže v poslední den školy se v parku setkají s podivnou postavou a události naberou úplně jiný směr. A tak se musí vydat na dobrodružnou cestu, během níž se utkají s nástrahami neznámé země i těmi, které mají v sobě. Podaří se jim přemoci temnotu?

 

Pro čtenáře 9+

250 stran, váz., 175×240 mm, celobarevný tisk, 295 Kč

ISBN 978-80-86803-48-7

Vydává nakladatelství Labyrint v edici Raketa.

 

 

Bára Dočkalová (1977) vyučuje didaktiku angličtiny na Pedagogické fakultě UK a vede anglické divadlo s dětmi. Píše divadelní scénáře a písničky. Tento příběh dokončila poprvé už v jedenácti letech, tehdy pod názvem „Oblázková země“. O původní rukopis přišla při stěhování, ale po letech se k tématu vrátila a začala psát od začátku. Má dvě dcery, Aničku a Klárku. „Tajemství Oblázkové hory“ je jejím knižním debutem.

 

Petra Josefína Stibitzová (1988) vystudovala ilustraci a grafiku na VŠUP v Praze. Ilustruje dětské knížky, věnuje se komiksům, pravidelně přispívá do dětského časopisu Raketa. Když zrovna nekreslí, jezdí na výlety (se skicákem).

''

Mariana Tutschová: Levou zadní

Hořeli jste někdy nedočkavostí? Dali jste si do trumpety? Šplouchá někomu na maják? Musíte už na kutě? Je něco na draka? Co znamenají tahle zvláštně znějící slovní spojení, kterým se odborně říká idiomy nebo frazémy, se dozvíte v této obrázkové knize pro zvídavé čtenáře. Poutavým příběhem vás provede bílý králík s černými oušky a jeho přátelé. A že se něco dozvíte, na to vemte jed!

 

64 stran, 205×255 mm, váz., celobarevný tisk, 295 Kč

ISBN 978-80-86803-47-0

Vydává nakladatelství Labyrint v edici Raketa.

 

 

Mariana Tutschová (1989), nyní Hlubiňáková, vystudovala grafický design NA FUD UJEP v Ústí nad Labem, kde pod vedením doc. ak. mal. Michala Slejšky vznikl i první návrh této knihy. Za „Levou zadní“ získala stipendium Nadace Miroslava Šaška. V roce 2017 debutovala v nakladatelství Labyrint autorskou knihou „Zkratky“.

''

časopis RAKETA

RAKETA 37 / Čáry, kouzla, magie

Projekty

Daruj Raketu RAKETA  - časopis

Doporučujeme

LABSHOP kamenné prodejny Facebook Rakety