FESTIVAL LUSTR 2017

22-09-2017 - 28-09-2017

Hybernská 4, Praha 1

LUSTR je festival současné autorské ilustrace a největší výstava ilustrátorů u nás. Za časopis RAKETA představí své práce také jedna z našich stálých výtvarnic Aneta Františka Holasová.

LUSTR je festival současné autorské ilustrace a největší výstava ilustrátorů u nás. V sedmi nabitých dnech nabídne workshopy, přednášky, diskuze a výstavy autorů profesionálů i autorů nadšenců. Prezentují se zde čeští zástupci i zahraniční tvůrci jako španělský Mágoz, který má za sebou práce pro The New York Times nebo Wall Street Journal, Francouz Jonathan Vermesch nebo slovenská ilustrátorka Martina Pauková. Více než 40 umělců se přichází tváří v tvář setkat s veřejností a co je nejdůležitější, sdílet zkušenosti a zážitky ze světa ilustrace. LUSTR nejsou jenom obrázky na zdi, ale rozmanité instalace 40 vybraných autorů. Každý svůj kousek prostoru ve velkém domě ztvární jinak a speciálně pro tuto událost. Sledujte program na webu akce.

Festival LUSTR se koná letos počtvrté. Organizuje ho spolek Czech illustrators & nakladatelství a knihkupectví PageFive, které za něj a další výstavní činnost vyhrálo cenu Czech Grand Design 2016 v kategorii Obchod roku. Letošní ročník probíhá v těsné spolupráci s Filozofickou fakultou Univerzity Karlovy.

''

časopis RAKETA

RAKETA 37 / Čáry, kouzla, magie

Projekty

Daruj Raketu RAKETA  - časopis

Doporučujeme

LABSHOP kamenné prodejny Facebook Rakety