Dětský Komiksfest! na lodi Tajemství 3. 6. 2018

03-06-2018

Loď Tajemství, náplavka u Rašínova nábřeží poblíž Železničního mostu, Praha 2

Výtvarné dílny a kulturní program pro děti od 10-15 h, vstupné 80 Kč. Těšit se můžete mj. na rychlokurz skládání Rubikovy kostky, pohybovou hru, společnou výrobu Rackova raketouplánu, tvoření v maďarském stylu - výrobu pejska Puli, zbojnické bambitky, nebo květinové čelenky na lidové motivy. Nebudou chybět ani soutěže o knihy.

Každoroční dětský Komiksfest bude tentokrát tak trochu maďarský. Těšit se můžete na maďarské hlavolamy a workshop s Rubikovou kostkou, hry, soutěže a výtvarné dílny pod vedením výtvarníků a tvůrců časopisu Raketa a dalších autorů knih pro děti (Dr. Racek, Tereza Booth z Pinwheels, Baobab, Mařenka Urbánková), hudební vystoupení maďarské hudebnice Agnes Kutas, která nám zahraje a zazpívá pár maďarských lidovek, naučí děti několik veršů ve své mateřštině a vyrobí s nimi čelenku s národními lidovými motivy, hudební vystoupení českých písní pro děti od šéfredaktorky časopisu Raketa, která je z 1/16 Maďarka :-), křest maďarského vydání časopisu Raketa, plackostroj a spousta dalších kratochvílí od 10-15 h, vstupné 80 Kč.

''

 

Dopoledne:

AGNES KUTAS -hudební vystoupení maďarské houslistky a výtvarnice, která nám zahraje a zazpívá několik maďarských lidových písní.

HÁROM NAGYNÉNI (Radush, Kateřina a Hana) - zahrají a zazpívají několik autorských písniček pro děti

KŘEST MAĎARSKÉHO VYDÁNÍ RAKETY

 

Od 13 do 15 hod: 

RUBIKOVA KOSTKA
Nauč se sestavit Rubikovu kostku a vyzkoušej ty nejlepší hlavolamy z Maďarska. Jako bonus soutěž v rychloskládání kostky. (HRYAHLAVOLAMY.CZ, JARDA FLEJBERK)

 

VÝTVARNÉ WORKSHOPY:

ROZSYPANÝ PIKNIKOVÝ KOŠ PANA LANGOŠE
Kde se schovává Langošova čabajka, ostrá jako Luciferovo podpaží? Kam se zakutálelo rajče? A co teprve cibule s paprikou? Doufají snad, že uniknou svému osudu a neskončí jako Langošovo lečo? Vyrob si kouzelnou lupu a pomocí zázračného optického klamu pátrej v rákosí kolem Balatonského jezera! (MAŘENKA URBÁNKOVÁ / RAKETA)

PULI&LEČO
Vyrob si maďarské psí plemeno Puli a uvař papírové Lečo na cibuli. (TEREZA BOOTH/PINWHEELS)

KVĚTINOVÝ STÁNEK
Výlet do světa netradičních květin, které voní matematikou, fantazií a prázdninami. Inspirováno knihou Evy Macekové Prázdniny s Oskarem. (BAOBAB)

RACEK RAKETO PLÁN DUNAJ
Rackův úřad pro letectví a kosmonautiku, zkráceně RASA, zodpovědný za kosmický program a všeobecný výzkum v oblasti letectví, svolává všechny nadějné konstruktéry! Sestrojme společně vesmírný stroj, který se vydá na vyhlídkový let VLTAVA-DUNAJ/DUNAJ-VLTAVA. Výsledný model raketoplánu bude posléze slavnostně vystaven v čítárně Maďarského institutu v Praze. (LUKÁŠ URBÁNEK / RAKETA)

STAŇ SE TANCEM!
Zahraj si pohybovou hru ve velkém formátu s Johy. Možná dojde i na čardáš! (JOHANA ŠVEJDÍKOVÁ / RAKETA)

BAMBITKA RÓŽI ŠÁNDORA
Vyrob si papírovou bambitku a zahraj si na maďarského zbojníka Róžu Šándora s Radush. (RADANA LITOŠOVÁ / RAKETA)

BAREVNÁ KRAJKOVÁ ČELENKA 
Vyrob si čelenku s národními lidovými motivy a nauč se pár veršů v maďarštině s výtvarnicí a hudebnicí. (AGNES KUTAS)

+ plackostroj

Na místě bude možné zakupit knihy z nakladetelství LABYRINT a BAOBAB.

 

časopis RAKETA

RAKETA 37 / Čáry, kouzla, magie

Projekty

Daruj Raketu RAKETA  - časopis

Doporučujeme

LABSHOP kamenné prodejny Facebook Rakety