Dětský komiksfest na lodi Tajemství

21-05-2019

Loď Tajemství u nápavky poblíž Železničního mostu, Rašínovo nábřeží, Praha 2

Výtvarné dílny a kulturní program pro děti od 10-15 h, vstupné 80 Kč. Autoři a výtvarníci nejen z okruhu časopisu Raketa (Lukáš Urbánek, Mařenka Urbánková, Johy & Radush z Rakety, Tereza Booth), jak vyprávět příběhy vás naučí René Nekuda, knihy z nakladatelství Labyrint a Baobab, plackovací stroj, spousta hraní a zábavy.

''

PROGRAM:
— Divadlo: CUKRÁRNA U ŠILHAVÝHO JIMA – divadelní představení pro děti (BAOBAB)

— Literární dílna: PŘÍBĚHOSTROJ – Vklouzni do kouzelného světa příběhů a pohádek, kde je možné úplně všechno. Dílnu povede autor knihy RENÉ NEKUDA.

— Výtvarné workshopy: RACKOMIX, HLAVA V OBLACÍCH – Mraky neboli oblaka. Žádná pára, jak si někteří myslí, ale voda v kapalném nebo pevném skupenství. Zmrzlá oblaka výš. Mraky z kapek níž. Hlavu vzhůru a pozoruj mraky! Vsadím se, že za chvilku uvidíš po obloze poletovat draky, pobíhat psy a přežvykovat beránky. Čapni rouru a vytvoř si mrakohled. Veselý workshop s Dr. Rackem.
: KOMIKSOVÉ ZPRAVODAJSTVÍ – Vyber si novinový titulek, který mě zaujme. Vyrob si s Johy & Radush sešit a pokračuj s komiksovými bublinami. Čtení novin tě bude bavit!
: CIRKUS! UÁ! HOLAHEJ! KDE JSTE KDO! RAČTE VSTOUPIT! – Uvidíte nevídané! Principála, hadí ženu i artisty, co dokáží tisíc kotrmelců! Přijď si vytvořit s Mařenkou Urbánkovou ten nejdivočejší cirkus všech dob, kde se budou dít ty nejodvážnější kousky! 
: ZHOUBA – Houbotisk s Terezou Booth.

+ plackostroj, soutěže o knihy a dobrá nálada za každého počasí :-)

Akci podpořila MČ Praha 2. Děkujeme.

''

''

časopis RAKETA

RAKETA 37 / Čáry, kouzla, magie

Projekty

Daruj Raketu RAKETA  - časopis

Doporučujeme

LABSHOP kamenné prodejny Facebook Rakety