dotisk bestsellerů: Ptáček a lev, Proč obrazy nepotřebují názvy a Ptačí sněm

Dotiskujeme rozebrané tituly pro děti - pro nejmenší krásný příběh lva pečujícího o zraněného ptáčka, zábavně naučnou knihu o základech výtvarného umění od Ondřeje Horáka a Jiřího Franty a příběh inspirovaný perským eposem Ptačí sněm od Petra Síse (20.3.)

''

Marianne Dubuc: Ptáček a lev

Jednoho podzimního dne nalezne lev na své zahradě zraněného ptáčka. Tak začíná příběh jejich přátelství. Jemná kresba mladé výtvarnice z kanadského Québecu a příběh odkazující svou poetikou k Malému princi je oslavou tichých a hřejivých okamžiků blízkosti, která je silnější než sníh a mráz.

 

Vydává nakladatelství LABYRINT v edici pro malé čtenáře RAKETA v listopadu 2015.

72 stran, 190 x 240 mm, váz., cena 295 Kč

ISBN 978-80-86803-34-0

''

PROČ OBRAZY NEPOTŘEBUJÍ NÁZVY

napsal Ondřej Horák, nakreslil Jiří Franta

 

Kolik je na světě originálů, co všechno změnil černý čtverec a proč by někdo kradl pisoár? Na takové a mnohé další otázky nabízí odpověď tato vizuálně hravá kniha o moderním umění. Publikace poprvé představuje nejvýznamnější období historie výtvarného umění snadno pochopitelnou a zábavnou formou, která zaujme jak děti, tak jejich rodiče. Malí i velcí čtenáři se mohou dozvědět, jaký je rozdíl mezi galerií a muzeem nebo co je to aukce a depozitář. V knize naleznou navíc napínavý detektivní příběh v komiksové podobě a obrazový rejstřík slavných umělců a jejich děl.

Vydává Labyrint v edici pro malé čtenáře Raketa, ISBN 978-80-86803-28-9, cena ca. 349 Kč

100 stran velkého formátu 240×325 mm, váz., barevný tisk, rozkládací předsádka,

''

Petr Sís: Ptačí sněm

Ptačí sněm je symbolický příběh.

Kniha inspirovaná perským eposem z 12. století vypráví o putování ptáků, kteří se rozhodnou najít svého pravého krále. Do čela pestrého hejna se postaví moudrý dudek, jenž ostatním nezapírá, že cesta k tajemné hoře Kaf bude daleká, plná překážek a nebezpečí. Víra a naděje se prolínají s bolestí a nejistotou. Než ptáci přeletí sedm údolí - Hledání, Lásky, Porozumění, Odstupu, Jednoty, Úžasu a Smrti - zůstane jich pouhopouhých třicet. Ti nejvytrvalejší ale nakonec svůj cíl najdou...

Příběh pro velké i malé čtenáře, kniha pro rodiče a jejich děti.

Vydal Labyrint v edici Raketa
160 stran, celobarevný tisk, pevná vazba s přebalem, velký formát, 395 Kč
ISBN 978-80-86803-20-3

časopis RAKETA

RAKETA 37 / Čáry, kouzla, magie

Projekty

Daruj Raketu RAKETA  - časopis

Doporučujeme

LABSHOP kamenné prodejny Facebook Rakety